9 Ağustos 2009 Pazar

Jarhead Filmi izle


Tür : Savaş / Dram
Gösterim Tarihi : 10 Şubat 2006
Yönetmen : Sam Mendes
Senaryo : William Broyles Jr. , Anthony Swofford (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
Müzik : Thomas Newman
Yapım : 2005, ABD , 123 dk.Oyuncular

Jake Gyllenhaal (Swoff) , Jamie Foxx (Çavuş Siek) , Peter Sarsgaard (Troy) , Chris Cooper (Albay Kazinski) , Lucas Black (Kuhn) , Rini Bell (Rini) , Laz Alonso (Escobar) , Brianne Davis (Kristina) , Peter Gail (Doc John) , Jamie Martz (Foster) , Jocko Sims (Chris Julius)
Tanımadığın, hatta göremediğin bir düşmana karşı, tam olarak kavrayamadığın nedenlerle savaşmak zorunda kalırsan; seni alaycılığın ve belki de hayatı hafife alışın kurtarır. Körfez Savaşı’nda, hayatında ilk defa gördüğü çölün ortasında, sınırların ufuk çizgisini bile aştığı bu ülkede, er Swoff’u ayakta tutan tek şey kesintisiz gönüllülük olacaktır.

Körfez Savaşı’nda Amerikalı askerler saç tıraşlarından dolayı kendilerine Kavanozkafa (Jarhead) lakabını takarlar. Muhtemelen bu ironik mizah anlayışıyla da korku dolu ruhlarını ayakta tutacaklardır.

Amerikan Güzeli’nin yönetmeni Sam Mendes, Amerikan rüyasını bu kez da ters açıdan değerlendiriyor.

Anthony Swofford’un 2003’te yayınlanan ve dünyanın en çok satan kitapları arasına giren Jarhed’i beyazperdeye uyarlanırken ekibin en büyük avantajı Walter Murch. İngiliz Hasta’yla ses ve kurgu dallarında Oscar’a uzanan Murch’un Mendes’e yeni bir soluk getireceğini düşünmek hata olmaz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder